Neapolská pizza je pojem, ktorý je v pizza svete niečo ako kráľovnou všetkého, práve z tejto pizze vznikali ďalšie druhy. Niet preto divu, že Neapolská pizza je akousi čerešničkou na pomyselnej torte všetkých pizz. Hlavným dôvodom je jej chuť. Jednoduché chute z kvalitných surovín zmiešané dohromady a upečené pri 450 °C Vás skrátka neomrzia.
Vyznačuje sa niekoľkými kľúčovými vlastnosťami:
Nadýchaná kôrka: Kôrka je tenká a mäkká, s mierne chrumkavým povrchom. U nás sa ručne naťahuje, nevaľká sa valčekom
Jednoduché prílohy: Autentická neapolská pizza má zvyčajne minimálne prílohy. Klasická neapolská pizza je Pizza Margherita, je obložená paradajkami San Marzano, syrom mozzarella a čerstvou bazalkou, soľou a olivovým olejom.
Teplota prípravy: Neapolská pizza sa tradične varí pri veľmi vysokých teplotách (430-480 °C). Vysoká teplota vytvára mierne spálený povrch (leopardovanie) a uvarí pizzu veľmi rýchlo, zvyčajne len za pár minút. Každé správne pripravené cesto musí spĺňať tieto znaky Neapolskej pizze.
Celkovo je neapolská pizza známa svojou jednoduchosťou, kvalitnými surovinami a odbornou zručnosťou pri príprave a varení.
Naše cesto je prirodzene fermentované, tak ako hovorí tradícia, neobsahuje žiadny pridaný cukor.
Neapolská pizza od nás je pripravovaná odborne a s veľkou dávkou lásky ktorú vkladáme do našej práce.
About us
Nadýchaná kôrka, tenké cesto, jednoduché prílohy, vysoká teplota prípravy (450 °C).
Naše cesto je prirodzene fermentované, tak ako hovorí tradícia, neobsahuje žiadny pridaný cukor.
Vysoká teplota vytvára mierne spálený povrch (leopardovanie) a uvarí pizzu veľmi rýchlo, zvyčajne len za pár minút.